PLENKOVIĆ: “Tuđman je ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog naroda”

Izaslanstvo državnog vrha danas je položilo vijence na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na zagrebačkom Mirogoju u povodu 20. obljetnice njegove smrti.

“Franjo Tuđman ostavio je neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog naroda”, poručio je Plenković i naglasio da su se na Tuđmanovom grobu okupili kao državni vrh, ali i kao brojni poštovatelji njegova djela, državničke uloge u presudnim trenucima za hrvatsku slobodu, neovisnost, demokraciju, oslobađanje okupiranih područja, mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja.

Dodao je da poštovanje odaju u Tuđmanovom vrlo jasno zacrtanom smjeru razvoja hrvatskog društva u političkom, gospodarskom, socijalnom i međunarodnom pogledu.

“Dr. Tuđman je kao državnik, kao disident, kao povjesničar, kao zapovjednik, kao političar, a prije svega kao pobjednik ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog naroda. Svojom mudrošću i znanjem iskoristio je prekretnički trenutak na europskom kontinentu kako bi hrvatskom narodu ostvario tisućljetni san slobodne, samostalne i neovisne Hrvatske”, zaključio je Plenković.

Komentiraj