PLENKOVIĆ “Tu sam, čekam poziv Pupovca”

Sandra Simunovic/PIXSELL

Premijer Plenković za RTL je komentirao odnose s koalicijskim partnerom iz SDSS-a Miloradom Pupovcem.

“Još se nisam čuo s njim, ne znam što je. Njega morate pitati gdje je. Želim da svi parlamentarni zastupnici budu dio parlamentarne većine, da budu dio koalicije, da budu dio naših zajedničkih napora”, prenose Vijesti.hr.

“Želim da se u Hrvatskoj svaki Srbin, Rom, Albanac… dobro osjeća”, kazao je premijer pa komentirao slaže li se s njegovom reakcijom vezano uz paljenje na karnevalu: “Ne uzrujavam se oko satire, ne bih pobrojao koliko puta su mene spalili”.

Spomenuo je premijer Plenković i da postoje ljudi koji se trude polarizirati društvo, ali nije želio govoriti o imenima. Zato je rekao da HRT pretjeruje s tužbama prema novinarima.

“To je bila katastrofalna odluka, već sam rekao”, premijer je bio jasan pa spomenuo i tužbe kontra novinara općenito: “Govorimo o tome ima li slobode medija i po meni ima. Tražio sam i ući u detalje tih tužbi, zanimalo me o čemu se radi. Političari moraju biti spremni prihvatiti kritiku i ja nikad ne bih tužio, to bi bilo nenormalno”.

Donedavno se činila takvom i jedinstvena kolona u Jasenovcu.

“Izrazili smo želju da se organizira jedinstvena komemoracija porukom antifašistima i židovskoj općini. Naš je stav jasan, želimo se pokloniti žrtvama ustaškom režima”, rekao je Plenković u intervjuu za RTL.

Komentiraj