PLENKOVIĆ: “Trebamo izbjegavati bilo kakve poteze koji dijele društvo”

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je u ponedjeljak na svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnutka područnih odbora HDZ-a Brezovica, Novi Zagreb – Zapad, Novi Zagreb – Istok. Komentirao je spaljivanje lutke gay para u Imotskom i situaciju s koronavirusom.

O spaljivanju lutke gay para i djeteta u Imotskom rekao je da je njegov stav izražen u priopćenju Vlade. “Mi smo bili u Londonu i organizirali ovo priopćenje koje mislim da je pokrilo stvar u cijelosti”, kazao je i dodao:

“Dakle, mi smo vidjeli svega kod ovih naših karnevala. Ja sam već puno puta bio zapaljen. Ja nemam nikakav problem s time. Ono što je poruka da bilo koje poruke ovog tipa prema bilo kojoj manjini u Hrvatskoj po meni nisu nešto osobito niti duhovite niti zabavne. I to je ono što je ključ naše poruke i mislim da trebamo izbjegavati bilo kakve poteze koji dijele društvo, koji vrijeđaju nečije dostojanstvo, a u konačnici bilo je toga poprilično i sa nekih drugih strana pa bi bilo dobro da su oni koji su glasni danas budu glasni i tada”, istaknuo je.

Plenković je komentirao i situaciju s koronavirusom. “Mi smo i sada došli iz Vlade sa sastanka stožera kojeg vodi Ministarstvo zdravstva. Obavio sam konzultacije sa svim kolegama, bili su i predstavnici Ministarstva zdravstva, unutarnjih poslova, Državnog inspektorata, civilne zaštite, Ministarstva obrane. Sve što trebamo poduzimati je puna pripravnost svih službi”, rekao je.

Predsjednik Vlade poručio je da su u komunikaciji s talijanskom Vladom i da nastoje dobiti sve relevantne nformacije s obzirom na dinamiku zbivanja u nekoliko sjevernih talijanskih regija. Istaknuo je da će biti pripravni za sve mjere koje treba poduzeti, prenosi N1.

Najavio je kako će ministar zdravstva Vili Beroš sutra poslijepodne otići u Rim, gdje se održava sastabak ministara zdravstva Italije i susjednih zemalja kako bi se koordinirale aktivnosti. “Ujutro će biti u Vladi sastanak nacionalnog stožera civilne zaštite kojeg je Vlada osnovala prošlog tjedna tako da svi akteri budu u punoj pripravnosti”, istaknuo je Plenković.

Komentiraj