PLENKOVIĆ: “To je laž, to ne stoji, to je nemoguće, ne može član Vlade vidjeti bilo čiju korespondenciju”

Premijer Andrej Plenković u utorak je u Splitu komentirao, među ostalim, i izjave ministra Ćorića upućene reporteru N1 Hrvoju Krešiću da je rubno u naftnom biznisu i da zna iz novinarskih grupa da se nije slagao s Ćorićevim odabirom članova uprave INA-e. Inače, Ćorić je komentirao otkriće Nacionala.

Oko INA-e kaže da se ministar Ćorić ekstenzivno očitovao.

“Sad sam prvi put imao sekundu vremena prije nego sam došao pred vas, slušao sam njegovu izjavu i navodno sporni dio zbog kojeg sad mnogi vape da on da ostavku. Treba čuti što je kazao. Kazao je da pozna nekoga tko je nešto pročitao, on to nije sam vidio, netko mu je volontirao tu informaciju.

Vrlo je važno da s otkloni iz bilo kakve špekulacije i najmanja sumnja  da Vlada i bilo tko iz vlasti gleda tko što pise na mobitelu, to je laž, to ne stoji, to je nemoguće, ne može član Vlade vidjeti bilo čiju korespondenciju.”, javlja N1.

Ponovio je da je on kada je sada čuo Ćorića shvatio što je rekao. “On je rekao da pozna nekoga tko mu je to prenio. To je ogromna razlika, krucijalna razlika, kada sma prvi put davao izjavu nisam znao za to, kada sam odlušao što je rekao, to je lažna hajka sada na njega.

“Nema slušanja, nema prisluškivanja, nema uvida u grupe, u sms-ove, to je laž. To Ćorić nije rekao i to je važno da se sada čuje od mene. On je prepričao što mu je netko rekao i to je sasvim druga situacija”, komentirao je premijer.

Komentiraj