PLENKOVIĆ: “Teze da je HDZ skrenuo ulijevo su izmišljene”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je komentirao turbulencije u HDZ-u koje su kulminirale nakon poraza Kolinde Grabar-Kitarović, a uoči unutarstranačkih izbora.

“Neću ni na koji način potpasti pod sve te naslove, teorije, ideje… Vodim stranku na transparentan i politički vrlo uspješan način”, rekao je novinarima Plenković te nabrajao što je njegova Vlada učinila u proteklom razdoblju.

Upitan je osjeća li se izdanim s obzirom na to da mu podršku nisu pružili HDZ-ovci poput Lovre Kuščevića ili Karla Resslera. “Nisam ja baš tako osjetljiv na to. Ljudi daju svoje izjave, neka ih sami objašnjavaju”, poručio je premijer.

Plenković je rekao i da su teze o tome da je HDZ skrenuo ulijevo izmišljene i napuhane. “Ne znam po čemu. Istanbulska konvencija? To je bilo kazano u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović još 2014. godine. To je bilo rečeno i od strane nekih koji danas žele biti predsjednici HDZ-a. Zašto tada netko od njih nije digao ruku i rekao: ‘Oprostite, ja s tim imam problem. Time će HDZ skrenuti ulijevo'”, uzvratio je Plenković, prenosi N1.

Druga stvar, HNS. Narodnjačka liberalna stranka. Da bih osigurao stabilnost nakon poteza Mosta bez presedana, gledao sam s kim možemo surađivati. Na izbore su išli s SDP-om? Pa što, i s naše liste su u Sabor ušli Zekanović, Esih, Hasanbegović… Problem s desnicom je u jednoj jedinoj kadrovskoj odluci. Znate li kojoj? Kad smo dobili ministricu kulture (Nina Obuljen Koržinek), umjesto ministra kulture (Zlatko Hasanbegović,). To je nataložena priča koja je bačena u eter nakon tog kadrovskog poteza”, rekao je Plenković.

Komentiraj