PLENKOVIĆ: “Testirana je cijela moja obitelj i suradnici, negativni su”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je da je na Covid 19 testirana cijela njegova obitelj i svi suradnici te da su nalazi negativni, nakon što su se u javnosti pojavili zahtjevi da ode u samoizolaciju jer se na zadarskom turniru Adria Tour pozdravio s tenisačem Novakom Đokovićem, kojemu je poslije toga dijagnosticiran Covid 19.

Odgovarajući na pitanje novinara Večernjeg lista je li se testirao netko iz njegove pratnje ili od suradnika, Plenković je odgovorio kako su testirani “svi, i svi su negativni”.

Isto je odgovorio i na pitanje je li testirana njegova obitelj. “Nije baš dobro da govorim o tome, ali da. Testirali su se svi koji su trebali”, kazao je premijer.

“Gledajte, ja imam toliko iskustva u komuniciranju s ljudima, a u ovom kontekstu Covid 19 jako dobro pazim i znam što radim, tako da s te strane nema nikakvog straha. A ovi iz oporbe mogu lamentirati koliko god hoće. Jedino su bitne preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, tj. epidemiologa. Nadridoktori mi neće govoriti što ću raditi, to je sigurno”, kazao je Plenković.

Komentiraj