PLENKOVIĆ: “Svjedočimo ‘bombardiranju’ ministara”

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković u utorak je s ostatkom državnog vrha položio vijence i zapalio svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Nakon toga je odgovarao na novinarska pitanja.

Plenković smatra da je bilo pogrešno mijenjati državne blagdane, jer se ‘većina hrvatskoga naroda identificirala s 30. svibnja’. Podsjetio je pritom i na uspjehe koje je Hrvatska postigla, podsjetio je na dobre gospodarske rezultate, na povećane plaće, najavio je novo povećanje minimalnih plaća…

Odgovarajući na pitanja novinara o tome je li razgovarao s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem, posljednjoj aferi kojoj je u središtu, te hoće li doći do njegove ostavke, premijer kaže: “Dosta dugo smo razgovarali. Ono što je na kraju, kad se sve pročita, medijske napise, tekstove i njegove argumente… cijeli krimen se svodi na to da je dvije nekretnine propustio upisati u katastar. Sve ostalo je u imovinskoj kartici, prošli smo to papir po papir… To je propust, ali ne takvih razmjera da treba dovoditi u pitanje njegov politički i ljudski integritet”, rekao je Plenković, kako prenosi N1.

Dodao je kako je to slijed ‘dobro usmjerenih napada na ministre’. “U zadnje tri godine imali smo slične pritiske na mnoge ministre… U zadnjih 5 mjeseci imali smo ‘bombardiranje’ ministra Tolušića, ministrice Žalac, ministra Gorana Marića…”, rekao je premijer. Na pitanje otkud novinarima informacije, premijer kaže: “Uvijek postoje sufleri, i, naravno, dobar novinarski rad, no sufleri su dosta bitni, s namjerom destabilizacije, destrukcije i rušenja”.

Komentiraj