PLENKOVIĆ ‘Svi koji su dali potporu Škori, pomogli su Milanoviću da bude prvi u prvom krugu’

Premijer Andrej Plenković za Novu TV je komentirao predsjedničku kampanju i drugi krug izbora.

Plenković je potvrdio kako je HDZ stao iza aktualne predsjednice još u lipnju te kako je logično da je podrže svi, a osobito najviši dužnosnici poput Milijana Brkića te kako to nije iz razloga zato što “HDZ gubi desno krilo”.

“HDZ je najsnažnija, najveća i najutjecajnija politička stranka u Hrvatskoj zadnjih 30 godina i čini dobro za hrvatsko društvo, samostalnost suverenost i međunarodni položaj. Svi članovi stranke se trebaju i moraju uključiti. Drago mi da se uključuju svi, s punom snagom.

Milijan Brkić je govorio na najvažnijem skupu u Ciboni. Ovo je predsjednička kampanja. Meni je drago da se kolege angažiraju”, poručio je Plenković, dodavši su se svi hadezeovci mogli uključiti u kampanju kad god su htjeli.

Premijer smatra da će predsjednica pobijediti u drugom krugu.

“Na političkoj sceni imate predsjednicu koja je u pet godina ostvarila značajna postignuća za Hrvatsku. U svim domenama koje su bitne za funkciju predsjednika. Protukandidat joj je čovjek koji je bio loš premijer. Imao je Vladu koja je dodatno zadužila Hrvatsku”, smatra.

“Imamo Milanovića koji laže kontinuirano, pa i o meni osobno. Onda to preuzima krajnja desnica i zagađuje prostor i laže biračima i ljude dovodi u zabludu”, komentirao je predsjedničinog protukandidata.

“Hrvatska koja će između ovo dvoje kandidata koji su u drugom krugu prepoznati nekoga tko ima rezultate i nekoga tko nema rezultate, onoga tko je uključiv i onoga tko je isključiv. Tko je dijelio Hrvatsku na mi ili oni? Je li to radi HDZ?”, kazao je premijer, dodavši da “nikad nije bilo veće demokracije u HDZ-u nego otkad je on predsjednik”, što se vidi i na primjeru Steve Culeja.

Smatra da su svi koji su dali potporu Miroslavu Škori pomogli Milanoviću da bude prvi u prvom krugu.

“No, to će se preokrenuti”, zaključio je premijer.

 

Komentiraj