Plenković sutra ide kod Milanovića s potpisima

 

Sutra bi se trebali sastati mandatar i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i predsjednik države Zoran Milanović.

Ako se sutra prije podneva ispune svi uvjeti oko službene potvrde rezultata izbora, očekuje se da će se predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, sastati s mandatarom Andrejem Plenkovićem u 12 sati na Pantovčaku, doznaje N1.

Očekuje se da će DIP službene rezultate objaviti sutra ujutro u 9 sati, nakon čega ih treba potvrditi i Ustavni sud.

Plenković će se danas u 13 sati sastati na ručku u jednom zagrebačkom restoranu sa zastupnicima koji mu daju potporu za sastav Vlade. Uz predstavnike HDZ-a, na ručku će biti i zastupnici manjina te HSLS-ov Dario Hrebak, čelnik Reformista Radimir Čačić te čelnik HNS-a Predrag Štromar.

Očekuje se i da će Plenković sutra predstaviti i izgled Vlade, odnosno broj ministarstava, tj. do kakvih će spajanja doći s obzirom na najavu o smanjenju njihovog broja. Prema neslužbenim najavama, očekuje se da će biti 15 ili 16 ministarstava.

Nakon toga, Plenković odlazi u Bruxelles na sastanak Europskog vijeća. U ponedjeljak će Plenković sastav nove Vlade predstaviti pred stranačkim tijelima HDZ-a.

Podsjetimo, Plenković je do parlamentarne većine došao već prvog dana nakon izbora pomoću potpore osam zastupnika nacionalnih manjina, te po jednim potpisom HNS-a i Reformista.

Komentiraj