PLENKOVIĆ: “Štrajk nije dobar, stvara lošu atmosferu kod roditelja”

Na početku današnje sjednice Vlade premijer Andrej Plenković održao je uvodni govor, u kojem je komentirao aktualne teme.

Plenković je u uvodnom govoru spomenuo ‘zeleno svjetlo’ Europske komisije za ulazak Hrvatske u Schengen. “Ovaj proces traje protekle četiri godine, mi smo ga posebno intenzivirali u našem mandatu”, rekao je Plenković. “Očekujemo da u tom procesu razgovori budu intenzivni, da se temelje na meritumu i da pokušamo otkloniti sva nastojanja koja bi sa supstansom Schengena miješala bilo koja pitanja koja s tim nisu povezana”, kazao je.

Komentirao je i nastavak štrajka u osnovnim i srednjim školama, te fakultetima. “S aspekta postignuća, koja je ova Vlada učinila u pogledu podizanja plaća, različitih oblika poreznih olakšica, prijedloga koji smo dali da se kroz temeljni kolektivni ugovor podigne plaća dodatnih više od šest posto, kroz što su neki u državnim i javnim službama dobili povećanje plaće i više od 20 posto. To su ozbiljna povećanja dohotka koja nisu usporediva s nekim ranijim vremenima”, rekao je Plenković.

Kazao je kako misli da štrajk nije dobar. “Stvara lošu atmosferu kod roditelja, atmosferu pritiska na različite županije. Mi smo i dalje otvoreni za razgovore, sastanci su odgođeni za ponedjeljak, što je informacija koju sam dobio prije sjednice”, zaključio je premijer.

Komentiraj