Predsjednik vlade Andrej Plenković prisustvovao je Izbornom sabor Zajednice poduzetnika i obrtnika Hrvatske demokratske zajednice u Zagrebu, gdje je komentirao aktualnosti, javlja N1.

Na pitanje o glasinama da će većina dionica Agrokora pripasti ruskim bankama, te može li to za Hrvatsku biti geostrateški problem rekao je:

“Prije svega, želim izraziti jedan optimizam nakon zadnjih vijesti i zahvaliti potpredsjednici Dalić i izvanrednoj upravi koji su svojim angažmanom omogućili da dolazimo do kraja jednog zahtjevnog procesa. Mislim da je sada, otprilike godinu dana nakon uvođenja izvanredne uprave, jedan pozitivan trenutak i daje mi jedan optimizam za naslutiti da ćemo do 10. srpnja okončati cijeli proces na najbolji mogući način. To je važna poruka da je potez Vlade prošle godine spriječio gospodarske, financije negativne posljedice. U zamršenoj smo situaciji u kojoj su financijski vjerovnici ti koji su zatečeni, oni su dali novac komapniji u vremenu prije 10. travnja i logično da buduća struktura reflektira one koji su u toj poziciji.”

Premijer se osvrnuo i na jučerašnji sastanak s predsjednikom HNS-a Ivanom Vrdoljakom, dodavši kako o Matku Glunčiću nisu razgovarali.

“Koalicija je stabilna, to ste čuli i od gospodina Vrdoljaka. Mislim da ćemo pronaći rješenje koje će biti najbolje. Nije ERS jedina tema. Razgovarali smo o nizu temu jer se dugo nismo vidjeli.”

O informacijama o prijetnji smjenom stranačkom kolegi Stieru, premijer je rekao:

“Jučer smo imali sjednicu Predsjedništva, čitam brojne odjeke koji ne relektiraju precizno ono što se razgovaralo. Što se tiče izjave, on ju mora pojasniti. Ja mislim da je to nedopustivo. To nije točno. Nije mi jasno ako je aludirao na bilo koga u stranci… Mora se do kraja očitovati. Mislim da smo s postupkom ratifikacije ove Konvencije, ušli u bit, želimo jaču zaštitu žena od nasilja, a ideološka pitanja smo adresirali Interpretativnom izjavom. Radi se o ispinjavanju predizbornog obećanja iz kampanje, nema promjene smjera. To je jedna vrsta demagogije i dezinformacije koja još nije viđena. Kako to da naši kolege iz sestrinskih stranaka konsenzusom uspijevaju donijeti ovakve dokumente, pa i HDZ BiH”.

 

Komentiraj