Davor Puklavec/PIXSELL

PLENKOVIĆ: ‘Stavili smo na stol ono što smatramo da je realno i pravično’

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izašao je iz središnjice HDZ-a nakon čega je novinarima dao izjavu te još jednom ponovio kako HDZ ima dovoljno potpisa za sastavljanje Vlade. Također je kazao da sutra očekuje potpise svih manjinaca, kao i da još uvijek čeka odgovor Nacionalnog vijeća MOST-a, koje zasjeda danas, piše Index.

‘Stavili smo na stol ono što smatramo da je realno i pravično, očekujemo povratnu informaciju. Kad se jave, onda ćemo se dogovarati. Nema drame, sve je ok’, rekao je Plenković te poručio novinarima da “idu doma”.

HRT neslužbeno doznaje kako je Most donio odluku da preuzima odgovornost te je odlučio sudjelovati u radu nove Vlade. Most je tako prihvatio kompromisnu ponudu HDZ-a prema kojoj bi se funkcija predsjednika Sabora obnašala rotirajući.

Cijeli dan čelnik Mosta obavljao je telefonske razgovore s članovima Nacionalnog vijeća. U dvadesetak razgovora navodno su zaključili da prihvaćaju kompromisno rješenje oko čelnog mjesta Sabora, koje je bilo kamen spoticanja. A ono glasi kako će prve dvije godine mandata predsjednik Sabora biti iz redova Mosta, a potom dvije godine iz redova HDZ-a.

Sutra nakon sjednice predsjedništva HDZ-a predstavnici dviju stranaka trebali bi se sastati i dogovoriti sve detalje.

Komentiraj