PLENKOVIĆ: “Spremni za izbore, u HDZ-u se osjeća pobjednički duh”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, javlja N1.

Što se tiče termina parlamentarnih izbora, rekao je da je HDZ spreman za bilo koji termin.

“Što se tiče angažmana svih sastavnica stranke, osjeća se i želja i pobjednički duh. Nakon vrlo uspješnog mandata i borbe protiv koronavirusa, želimo obnoviti povjerenje hrvatskih birača”, kazao je Plenković.

Nije htio komentirati izjavu premijera Milanovića koji je kazao kako nije slučajno da upravo Plenković nikad nije bio na Bleiburgu. “Nisam imao vremena slušati što je on kazao. Mislim da ste svi imali priliku čuti moj govor na sjednici Vlade. On izražava ne samo moj stav, nego stav Vlade RH i HDZ-a”, ističe.

“To je važan zakon, zakon na temelju kojega moramo stvoriti okvir za obnovu Grada Zagreba nakon potresa. Puno smo radili na njemu. Hvala svima koji su sudjelovali. Sada očekujemo cjelovitu javnu raspravu i siguran sam da ćemo nakon izbora usvojiti taj zakon u Hrvatskom saboru. Plaćat će se najamnina svima koji neće moći živjeti u svojim stanovima”, rekao je premijer.

Kratko se osvrnuo i na izjavu Miroslava Škore koji je kazao kako je “žalosno je da je premijer Plenković sa svojom trgovačkom koalicijom abdicirao, pokazujući još jednom da su mu važnije pozicije”.

“Ne znam što je mislio pod timne. Abdikacija se obično koristi kada je riječ o kraljevima i carevima, nemam baš osjećaj da se tako ponašamo. Mi smo sada ne samo u izbornoj godini, nego i 3,5 mjeseca prije kraja mandata. Ja mislim da hrvatski birači izrazito vide razlike. Oni koji su ozbiljni i odgovorni i koji ne odlaze u Bruxelles. HDZ ide po pobjedu”, smatra.

O tome kada će biti proglašen kraj epidemije u Hrvatskoj, rekao je: “Znam samo da je danas jedan novozaraženi. Ako imate danima jednog novozaraženog ili jedoznamenkasti broj, možemo zaključiti da smo pobijedili u prvom poluvremenu”.

Komentiraj