PLENKOVIĆ: ‘Sport treba dati sportašima i to je moj čvrsti stav’

Robert Anic/PIXSELL

Nakon što je vinkovačka Cibalia u nedjelju oštećena protiv Dinama, kojem je sudac poklonio penal za pobjedu, hrvatska javnost podigla se na noge zbog događaja u domaćem nogometu.

Jučer je putem priopćenja Most nezavisnih lista zatražio ostavke čelništva Hrvatskog nogometnog saveza. Danas su čelni ljudi HNS-a predvođeni Davorom Šukerom pozvani na razgovor s premijerom Andrejem Plenkovićem.

”Ovaj sastanak je organiziran neovisno o utakmici Cibalia – Dinamo. Prije nekoliko dana kod mene su bili čelnici i košarkaškog, saveza, vaterpolskog savez… Riječ je o nastavku dijaloga, imali smo već jedan susret kada je došao predsjednik UEFA-e. Mene zanima kvalitetan nogomet, kvalitetan sport, sigurnost svih onih koji dolaze na sportska borilišta, posebno na nogometne stadione”, kazao je premijer uoči sastanka sa Šukerom te kako piše Gol.hr, dodao:

”Za nekoliko tjedana je velika kvalifikacijska utakmica u Hrvatskoj. Razgovarat ćemo o pripremama za tu utakmicu, o sigurnosnim aspektima i to je bila osnovna intencija ovog susreta.”

Premijer Plenković također je rekao i da se zakon o sportu mora primjenjivati te da tu nema nikakvih dilema.

“Bit će predložena i revizija tog zakona i naša državna tajnica Janica Kostelić sa svojim suradnicima radi na novim rješenjima”, kazao je premijer.

Kako prenosi Gol.hr, o Mostovu ultimatumu da vrh HNS-a mora otići, Plenković je rekao:

”Koliko ja znam, ne bira Vlada ili Sabor ili političke stranke vodstva naših saveza. To su stvari koje oni koji su izabrani u HNS-u moraju sami rješavati. Nisam sklon politiziranju sporta. Sport treba dati sportašima i to je moj čvrsti stav.”

Komentiraj