PLENKOVIĆ: “Snažnija uloga županija već krajem godine”

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je u utorak na na svečanoj sjednici povodom Dana Virovitičko-podravske županije. U svom je govoru istaknuo da je njegova Vlada kreirala model suradnje jedinica lokalne samouprave i Vlade koji je “bez presedana”.

“Već krajem ove godine kada se dovrši spajanje Ureda državne uprave sa Županijama, vidjet ćete koliko će se osnažiti uloga Županija u našem teritorijalnom ustroju, ali i u smislu njihovih kompetencija i svega onoga što mora biti objedinjeno za bolju i kvalitetniju uslugu svim građanima. To je veliki iskorak i velika reforma”, rekao je premijer Plenković u Virovitici.

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine premijer je među ostalim istaknuo kako želi da se Virovitičko-podravska županija kvalitetno razvija te kako će Vlada biti partner u tom procesu, a posebno je istaknuo projekt izgradnje brze ceste koja spaja Vrbovac, Bjelovar i Viroviticu.

Podsjetio je da će popodne u Orahovici održati 9. savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem.

“Prije tri godine u Osijeku, u izbornoj kampanji, kazali smo – vidjevši situaciju na cijelom istoku Hrvatske – sad je trenutak da se napravi korak više za Slavoniju, Baranju i Srijem, za svih pet slavonskih županija – i u mandatu naše Vlade taj se projekt realizira. Ono što želimo u Slavoniji – ne samo da se razvija poljoprivreda i ruralni razvoj – želimo da se otvaraju nova radna mjesta i da taj novi okvir, nova energija, potakne ključno pitanje cijele nacije – to je pitanje demografske revitalizacije, osobito na istoku Hrvatske”, zaključio je premijer.

Komentiraj