Plenković smijenio Kovačića

Patrik Macek/PIXSELL

U nastavku prenosimo priopćenje koje je stiglo iz ureda vlade.

“Predsjednik Vlade Andrej Plenković donio Rješenje o razrješenju potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića

Danas je održan telefonski razgovor predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića. U tom je razgovoru Ivan Kovačić zatražio da ga se razriješi njegove dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra uprave, s obzirom na promijenjene političke okolnosti.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, na temelju članka 110. stavka 1. Ustava Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 85/10 – pročišćeni tekst i 5/14 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), donio je Rješenje o razrješenju potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra uprave dr.sc. Ivana Kovačića. Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja”.

Također, vlada je održala telefonsku sjednicu.

Razriješeni državni tajnici

“Razriješeni su državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Lidija Pelivan Stipetić, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Stjepan Lončarica, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Maja Grubišin, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Sanja Mišević, državna tajnica u Ministarstvu uprave Marina Pinjagić Telak, državni tajnik u Ministarstvu uprave doc. dr. sc. Mihovil Škarica, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Ružica Vukovac, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Željko Bigović te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Marijan Lalić.

Nova imenovanja

Bernard Gršić imenovan je državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, a istovremeno je, radi odlaska na novu dužnost razriješen dužnosti pomoćnika ministra uprave.

Doc. dr. sc. Robert Kopal imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Dario Nekić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu uprave.

Plenković odredio preuzimanja novih poslova

Slijedom odluka donesenih na telefonskoj sjednici, predsjednik Vlade Andrej Plenković odredio je doc.dr.sc. Roberta Kopala, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova, da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova od dosadašnjeg ministra Vlahe Orepića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Državnog tajnika u Ministarstvu uprave Daria Nekića odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva uprave od dosadašnjeg ministra Ivana Kovačića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Marija Šiljega odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva zaštite okoliša i energetike od dosadašnjeg ministra Slavena Dobrovića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa dr.sc. Kristiana Turkalja odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva pravosuđa od dosadašnjeg ministra Ante Šprlje, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra”, javljaju iz vlade.

Komentiraj