PLENKOVIĆ: “Smanjit ćemo poreze na dohodak i dobit te PDV na svu hranu”

Smanjenje poreza na dohodak, poreza na dobit i PDV-a na svu hranu neki su od prvih poteza nove Vlade koje je njezin budući predsjednik Andrej Plenković najavio u večerašnjem Dnevniku HTV-a.

HDZ je osvojio “povijesno najbolji rezultat”, ustvrdio je Plenković rekavši da je stranka pobijedila u devet od jedanaest izbornih jedinica, a u dvije su bili drugi.

Ali nema puno vremena za slavlje, kaže. Smanjit će broj ministarstava, i o tome vode konzultacije, pa traži još nekoliko dana da se dogovori završe.

Govoreći o obnovi Zagreba, rekao je da traže formulu koja će “sustavno obnavljati i protupotresno ojačavati brojne zgrade koje su stradale”.

Što se koronavirusa tiče, poručio je građanima – “HDD”. “HDD: higijena, dezinfekcija i distanciranje. To su tri elementa koja će najbolje spriječiti širenje zaraze”, rekao je Plenković, posebno apelirajući na mlade. Dodaje da je sad puno manje hospitaliziranih nego u ožujku te vrlo malo ljudi na respiratorima, što znači da je virus isti, ali da nas ljetni mjeseci ipak čine donekle otpornijima.

Komentiraj