HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

PLENKOVIĆ “Smanjit ćemo PDV”

Hrvatski premijer Andrej Plenković u srijedu je u Saboru, odgovarajući na zastupnička pitanja na Aktualnom prijepodnevu, najavio smanjenje PDV-a.

Saborski zastupnik SDP-a Marko Habek Plenkovića je podsjetio kako je još u predizbornoj kampanji najavio smanjenje PDV-a, a u međuvremenu ga je ugostiteljima i podigao. “Hoćete li smanjiti PDV, da ili ne?”, pitao je Habek, a premijer mu je odgovorio: “Da”.

Ministar financija Zdravko Marić prošlog je tjedna najavio kako Vlada razmišlja o smanjenju PDV-a. “2018. nastavit ćemo ne samo razmišljati, analizirati već i pripremati teren, jer mislimo da nam situacija u proračunu i sjajni rezultati 2016 i 2017. daju za pravo i obvezu da u tom smjeru nastavimo. Evidentno je da svako porezno, administrativno rasterećenje građana i poduzetnika ima pozitivne efekte i implikacije i na gospodarsku aktivnost i na sam proračun. U prvom koraku smo se fokusirali ne neizravne poreze – porez na dobit i porez na dohodak – i u tom smjeru ćemo sigurno nastaviti. Ozbiljno razmišljamo i o neizravnim porezima, prvenstveno o porezu na dodanu vrijednost”, poručio je ministar.

Komentiraj