PLENKOVIĆ “Sjeo sam s Brkićem, razgovarali smo sat vremena”

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je, nakon sastanka s povjerenicom Europske komisije za zapošljavanje,m socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen, odgovarao na pitanja novinara.

‘Afera SMS’ i situacija s Milijanom Brkićem, čiji je kum Blaž Curić jučer uhićen, nije unutarstranački obračun, tvrdi Plenković. “Prvo, nema ni riječi da bi vlada ili ja osobno koristio državne institucije za nekakve unutarstranačke ili bilo kakve druge obračune. Institucije dolaze do svojih saznanja sukladno zakonu, poduzimaju mjere i eventualno kreću u postupke. To su stvari koje se događaju potpuno neovisno od politike”, rekao je premijer dodajući da to nije način na koji on i njegova Vlada rade.

Komentirao je i događanja oko Milijana Brkića. “Čuli ste njegove izjave, sjeli smo, razgovarali sat vremena, ja ne mogu komentirati što će se događati u istrazi pa nemam nikakvih komentara na istrage”, kazao je Plenković i istaknuo da je dobro načelo da svatko odgovara za svoje postupke. “Brkić je Brkić, a Curić je Curić. Od mene očekivati da se povodim naslovima ili teorijama, o tome nema šanse. Što se tiče Vukovara, stav stranke je jasan. Nisam doživio u razgovoru da on baš daje potporu toj inicijativi”, kazao je.

“Ljudi koji su izgubili sve, dok god su oni živi, živjet će sa tom temom. Trebamo u tom kontekstu razumjeti i Penavu, on je sa tom temom svaki dan. Ja to razumijem, tijela koja su nadležna moraju procesuirati ratne zločine”, rekao je Plenković.

Komentiraj