Patrik Macek/PIXSELL

PLENKOVIĆ SE SASTAO S ČLANOVIMA FORTENOVE "Želimo uspješno poslovanje"

Premijer Andrej Plenković u srijedu je primio članove Upravnog odbora Fortenova grupe, na čelu s predsjednikom Maksimom Poletajevim. Uz premijera Plenkovića na sastanku su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.
Plenković se nakon sastanka obratio medijima. Podsjetio je na događaje od izbijanja krize u Agrokoru. ‘Dvije godine nakon, možemo reći da je proces Izvanredne uprave uspio te da smo učinili veliko postignuće u pravnom i poslovnom smislu’, kazao je Plenković.
Naglasio je kako je malo primjera ovako velikih poslovnih restrukturiranja koji su u kratkom roku ostvarili svoje ciljeve, a to su funkcioniranje kompanija i osigurana radna mjesta, prenosi N1.
“Izdržali smo sve napade i pritiske koji su bili upućivani ka ovom procesu… Želim zahvaliti i Fabrisu Perušku i Ireni Weber, i Anti Ramljaku koji je bio prvi povjerenik i posebno Martini Dalić tadašnjoj potpredsjednici Vlade koja je dala najveći angažman i doprinos, kao i kolegama ministrima”, rekao je Plenković.
Poručio je kako žele da Fortenova posluje uspješno i u Hrvatskoj i u regiji. “Upoznali smo se danas s novim članovima UO, s izvršnim direktorima, s novim ljudima u ovom procesu. Svi donose nova znanja koja će staviti u funkciju poboljšanja rada kompanije”, istaknuo je.

POLETAJEV "Igra je gotova, imamo novu kompaniju"

Komentiraj