Plenković se sastao s Bandićem: “Bilo je riječi i o procesu usvajanja GUP-a”

Premijer Andrej Plenković razgovarao je u ponedjeljak sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem o ‘svim projektima koji su dobri za Zagreb i Zagrepčane’.

“Danas smo održali sastanak između relevantnih resora Vlade i predstavnika Grada Zagreba sa svim stručnim službama o nizu zajedničkih projekata za razvoj grada”, rekao je Plenković i dodao kako su se na sastanku dotakli tema boljeg prometnog povezivanja, rješavanja bolje poveznice između Grada i zračne luke, projekta Gredelj.

otkrio je kako s razgovarali i o nizu tema oko zdravstvenoga sustava, osobito daljnji napredak u provedbi projekta dječje bolnice u Blatu kao i pitanja vezana uz imunološki zavod, kao i o projektu zagreb na Savi.

Bilo je riječi i o procesu usvajanja GUP-a. “U ovom trenutku riječ je isključivo o temi stručnog karaktera koju sagledavaju s aspekata usklađenosti sa zakonom u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja”, rekao je Plenković.”Ovo je bio jako konstruktivan sastanak između Vlade i Grada Zagreba i da ćemo u duhu dobre suradnje nastaviti rješavati na najbolji način sve projekte koji pridonose razvoju Grada Zagreba”, dodao je premijer.

Održani sastanak kratko je komentirao i Bandić. “Odgovornost i partnerstvo bilo je i ostat će kamen temeljac našeg odnosa”, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Komentiraj