PLENKOVIĆ: “Šaljemo poruku da ćemo podržati gradnju brodova i opstanak 3. maja”

U uvodnom govoru na početku sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković iskazao je zahvalnost policajcima i vatrogascima za brzo djelovanje i učinkovitost u gašenju požara na području Šibenika, a izrazio je sućut zbog smrti vojnika Josipa Briškog u Afganstanu.

Komentirao je i posjet nove šefice EK, kao i posjet Dubrovniku i na investicije u lučku infrastrukturu na Korčuli.

Vezano za poreznu reformu, premijer je rekao kako je to poseban signal prema mladima. “To su mjere koje služe i demografskoj revitalizaciji, kako bi mladi ostali u RH”. Spomenuo je i rješavanje pitanja krize u Agrokoru, a vezano za dogovor Fortenove i njezino refinanciranje ugovora o zajmu.

“Kompanija dobro funkcionira, ona glavna temeljna kriza i naše zalagenje osiguralo je opstanak kompanije. Sada se ulazi u drugu fazu, a onda slijedi treća faza kada će se kompanija vratiti u normalnu tržišnu utakmicu.

Vezano za INA-u, premijer je rekao kako je odabran novi konzultant za otkup dionica INA-e, Lazard. “Kuća nam je poznata jer nam je pomogla kod refinanciranja duga u cestovnom sektoru. Riječ je o savjetničkoj kući koja ima globalne reference. Ima i Vladine reference. Ministri Marić i Čorić danas će, nakon sjednice Vlade potpisati ugovor s njima”, rekao je premijer.

Premijer je, vezano za 3. maj, potvrdio kako postoji interes za gradnju brodova. Odluka se temelji na analizi o opravdanosti. “Šaljemo poruku da ćemo podržati gradnju brodova i opstanak 3. maja”.

Vezano za kolektivni ugovor za zadravstvo, Plenković je rekao da Vlada mora gledati širu sliku, ali da sve bude financijski održivo, piše Dnevnik.hr.

Komentiraj