PLENKOVIĆ: “S tenisačima sam proveo dvije-tri minute, ne dane. Tu je priči kraj!”

Hrvatski tenisač i trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević pozitivan je na koronavirus, kako je Nacional danas prvi objavio, a sam Ivanišević potvrdio. Na koornavirus pozitivan je i Novak Đoković, a s njim se prije nekoliko dana u Zadru susreo premijer Andrej Plenković.

Kontakt je bio kratak, premijer se testirao i nalaz mu je bio negativan, a epideimolozi su rekli da kontakt koji su Đoković i Plenković imali ne spada pod definiciju bliskog kontakata te kako premijer ne mora u samoizolaciju. Premijer je, kako pokazuju fotografije, bio i pored na koronavirus pozitivnog Gorana Ivaniševića.

“Druženje s tenisačima je trajalo dvije-tri minute, rekao je danas Plenković. Na novinarsko pitanje hoće li se testirati nakon što je potvrđeno da i Ivanišević ima koronavirus, Plenković je rekao: “Tenisači su proveli dane zajedno, drugo je to od dvije-tri minute. To je ta razlika i tu je priči kraj”, rekao je premijer koji se, kaže, konzultira s epidemiolozima.

Novinari su ga pitali je li odgovorno da sjedi u kafiću s 50 ljudi, s obzirom da se i Ivanišević testirao i bio je prvo negativan. “Ja se ne konzultiram s nadriliječnicima…”, rekao je između ostalog.

Na pitanje što ako ipak bude pozitivan, rekao je da ne vidi potrebe odgovarati na hipotetska pitanja.

Komentiraj