Plenković: “S Milanovićem smo postigli suglasnost o imenovanju Hranja na mjesto načelnika Glavnog stožera”

U svom uvodnom govoru na početku današnje sjednice Vlade premijer Andrej Plenković zahvalio je Kolindi Grabar-Kitarović na svemu što je učinila u pet godina mandata te čestitao Zoranu Milanoviću i izvijestio da su već postigli suglasnost o imenovanju Roberta Hranja na mjesto načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga.

Osudio je i sinoćnji napad u Njemačkoj. Potvrdio je da će Vlada pokrenuti razrješenje glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića.

Vlada je u Sabor uputila izmjene Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama. Resorna ministrica Vesna Bedeković rekla je da se predlaže povećanje maksimalnog iznosa za drugih šest mjeseci sa 120 posto proračunske osnovice na 170 posto. Povećava se iznos sa 3991 kune na 5654 kune. Mijenja se uvjet staža osiguranja za ostvarivanje prava zaposlenog ili samozaposlenog roditelja na način da se trajanje prethodnog osiguranja smanji (umjesto 12 mjeseci neprekidno predlaže se 9 mjeseci odnosno umjesto 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine predlaže se 12 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine). Izmjene bi stupile na snagu 1. travnja 2020. godine.

Ministri su donijeli uredbu o Uredu predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti.

Komentiraj