Plenković s hrvatskim znanstvenicima razgovarao o borbi protiv koronavirusa

Premijer Andrej Plenković u srijedu je putem videokonferencije održao sastanak s 12-ero istaknutih hrvatskih znanstvenika koji su istaknuli pravodobnu i djelotvornu reakciju Hrvatske u borbi protiv koronavirusa.

Iz Banskih dvora navode da je sastanak sa stručnjacima za javno zdravstvo, molekularnim biolozima, epidemiolozima, infektolozima i virolozima, koji rade u Hrvatskoj i inozemstvu, održan u kontekstu aktivnosti Vlade u suzbijanju širenja globalne pandemije koronavirusa.

Svrha mu je bila razmjena mišljenja s multidisciplinarnom skupinom znanstvenika o mjerama koje je Hrvatska dosad poduzela u suzbijanju epidemije, ocjena sadašnjeg stanja te znanstvena promišljanja i prijedlozi za daljnje korake u borbi protiv bolesti COVID-19.

“Svi sugovornici istaknuli su pravodobnu i djelotvornu reakciju Hrvatske te izrazili spremnost za daljnjim sudjelovanjem u ovakvim razmjenama znanstvenih promišljanja radi što učinkovitijeg suočavanja s pandemijom”, ističu iz Vlade.

Premijer je, uz zahvalu svima na sudjelovanju, poručio da je važno svaki dan ulagati sve moguće napore, na svim razinama, da bude što manje izgubljenih života te da se zaštiti zdravlje hrvatskih građana.

Na sastanku su sudjelovali molekularni biolog, akademik Miroslav Radman, član britanske akademije Igor Rudan, molekularni biolog Nenad Ban, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” Alemka Markotić, genetičar Dragan Primorac, molekularni biolog Gordan Lauc , stručnjak za zdravstvene sustave Josip Car, epidemiolozi Ozren Polašek, Branko Kolarić, Krunoslav Capak i Petra Klepac te virologinja Andreja Ambriović Ristov.

Komentiraj