HINA/ Daniel KASAP

Plenković s Dudom o mogućnostima proširenja političke i gospodarske suradnje

Hrvatski premijer Andrej Plenković u utorak je s poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj razgovarao o mogućnostima proširenja političke i gospodarske suradnje dviju zemalja, osobito u području ulaganja, energetike i prometa, kao i o suradnji u sigurnosnim pitanjima, priopćeno je iz vlade.

Plenković je naglasio kako je riječ o dvije prijateljske zemlje koje imaju razgranatu suradnju, a založio se i za povećanje robne razmjene koja je u 2016. iznosila 767 milijuna eura.

Poljski predsjednik Duda naglasio je važnost Inicijative triju mora i zahvalio na izvrsnoj suradnji koju u ovoj inicijativi ima s Hrvatskom.

“Koncept Inicijative triju mora treba biti usmjeren na jačanje gospodarske i političke suradnje, kroz unapređivanje infrastrukturnih mreža u srednjoj Europi. U tome ključni značaj ima energetska sigurnost“, rekao je predsjednik Duda.

Razgovarali su i o izazovima s kojima se suočava Europska unija, od kojih su izdvojeni Brexit, terorizam i migracije. Razmijenili su mišljenja i o Istočnom partnerstvu s posebnim naglaskom na Ukrajinu, dodaje se u priopćenju.

Komentiraj