Plenković: “Puno je manje umrlih i hospitaliziranih, to je dobar trend”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u srijedu kako je “dobro da vidimo trend da broj hospitaliziranih nije više u istim omjerima nego ranije, puno je manje umrlih i hospitaliziranih”.

Premijer je to izjavio nakon sastanka Vladinog Znanstvenog savjeta, kojim je predsjedao.

“Vrlo sadržajna rasprava, visok stupanj konsenzusa o tome kako je potrebno potaknuti dodatno građane koji imaju rezerve prema cijepljenju. Svi su suglasni da je cijepljenje najbolja zaštita od covida-19”, kazao je Plenković.

“Mjere Stožera su dobile poptoru. Ono što je dobro da vidimo trend da broj hospitaliziranih nije više u istim omjerima nego ranije, puno je manje umrlih i hospitaliziranih”, rekao je.

“Već je sad jasno da će ova sezona biti bolja nego lanjska, ali nije to dovoljno”, dodao je premijer.

Osvrnuo se i na spajanje Pelješkog mosta. “Mislim da je to veliki projekt za Hrvatsku, zahvaljujem se svima koji su pridonijeli tome. Fizičko spajanje je fascinantan događaj, drago mi je da se to realiziralo. U mandatu naše vlade smo učinili sve da se ubrzaju procedure. Most je arhitektonski prekrasan, osjećam se sjajno. Postojat će pet velikih postignuća koja će ostati iza naše druge vlade: Pelješki most, dogodine ćemo ući u schengenski prostor, učio ćemo u europodručje 2023., doći će nam Rafali, i peto, kroz godine pred nama obnavljat ćemo Zagreb i Banovinu”, naveo je premijer.

Komentirao je i aktualne političke događaje, stanje u SDP-u i Domovinskom pokretu, navodeći da je Hrvatskoj potrebna politička stabilnost. “S jedne strane imamo krizu u SDP-u koja traje već neko vrijeme, imamo ovo što se zbiva na desnici u DP-u i imate Vladu, parlamentarnu većinu koju predvodi HDZ koja je tu pouzdan akter, čvrsto stoji, ne mrda”, prenio je N1 izjave premijera.

Komentiraj