Hrvatski premijer Andrej Plenković u srijedu je u Zagrebu komentirao slučaj HDZ-ovog župana Alojza Tomaševića. Njegova supruga ustvrdila je za medije kako je dva puta pisala premijeru zbog obitelskog nasilja, te na kraju otišla na policiju. HDZ je u utorak raspustio požeško-slavonski ogranak HDZ-a nakon informacija o privođenju župana Alojza Tomaševića.

Plenković je danas novinarima rekao kako je tek kasno sinoć saznao za mailove Tomaševićeve supruge Mare, a danas je i pronađen jedan od njih, iz svibnja, Ipak, Plenković kaže da mu njegovi suradnici nisu pokazali mail te naveo da bi djelovao da je mail vidio. Dodao je da je došlo do propusta i izazio žaljenje.

“Provjerili smo i zaista, pronađen je jedan mail od 30. svibnja koji je došao u tajništvo HDZ-a. To nije bilo prineseno mojoj pozornosti, ali da jest, ja bih reagirao. Žao mi je što nije bilo ranije, potkrala se greška. Ima puno dopisa koji su anonimni, on je u šumi tih mailova bio od strane mladih suradnika u stranci nedovoljno percipiran”, rekao je Plenković.

Dodao je da je iznenađen time što je Tomašević njemu pisala, jer ‘gospođu ne poznaje’. “Nakon ovoga što se dogodilo mislim da smo kao stranka reagirali promptno”, zaključio je.

Komentiraj