Plenković: “Prešutno prekoračenje vrlo je problematično, stvar je vrlo ozbiljna”

Premijer Andrej Plenković ocijenio je u srijedu kako je “prešutno prekoračenje očito vrlo problematično”, naglašavajući kako je “stvar vrlo ozbiljna”.

“Čuo sam se s ministrom financija, imat ćemo uži kabinet sada pa ćemo raspraviti tu temu”, kazao je Plenković novinarima na Bledu. “Poslao sam poruku guverneru da se vidimo sutra. Kao predsjednik Vlade želim utvrditi činjenice. Puno je informacija koje su u eteru, ne znam jesu li one točne, je li zaista toliki iznos kamata, toliki broj računa i ljudi. Kao Vlada nemamo načina da provjerimo te podatke osim da pitamo HNB. Tražit ćemo ih mišljenje, podatke i točan stav. Ako je potrebno, sazvat ću i sastanak s predsjednicima uprava banaka u Hrvatskoj da vidimo i s njima o čemu se tu radi”, rekao je premijer.

Rekao je da je Vlada spremna promijeniti zakon ako bude trebalo. “Ako je potrebno promijeniti zakon, ako postoji očito praznina koja je dovela do toga da ljudi, bez da su informirani kao što danas potrošač mora biti informiran o bilo kakvoj financijskoj reperkusiji na njega, nisu bili informirani, onda ćemo to pitanje regulirati. Tu se prije svega radi o prešutnom prekoračenju koje je očito vrlo problematično. Budući je stvar vrlo ozbiljna, želim prvo imati sve fakte na stolu, provjerene i točne, i nakon toga ćemo donositi odluke”,, prenio je N1 izjavu premijera Plenkovića.

Komentiraj