Plenković: “Predložit ću da novi ministar bude Vili Beroš”

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon konzultacija s užim vodstvom HDZ-a i stranačkim Odborom za zdravstvo.

Plenković je objavio da će predložiti da novi ministar zdravstva bude Vili Beroš. Rekao je da Ministarstvo treba voditi netko tko je upućen u sustav zdravstva.

“Beroš ima potpunu, jedinstvenu potporu odbora za zdravstvo”, rekao je Plenković.

Dodao je kako su on, vlada i odbor za zdravstvo stali iza novog kandidata za ministra, Beroša te kako će se nakon toga preusmjeriti na rad i poboljšanje uvjeta u zdravstvu.

Plenković je poručio kako je trenutno i vrlo aktualna tema koronavirusa na kojoj se mora raditi.

Plenković je rekao da Milan Kujundžić neće okrenuti leđa Vladi i dodao da na njega sigurno ne utječu interesne skupine.

Na pitanje hoće li vratiti sigurnosnu procjenu ministara, premijer je rekao da nitko nije došao s ceste pa je ključno poverenje. “Ali morat ćemo malo osnažiti filtere na razini stranke, a onda sustavno na razini države. neke stvari bi bilo bolje da smo znali ranije”, zaključio je predsjednik Vlade.

Podsjetimo, Plenković je jutros razriješio Milana Kujundžića, te nakon toga obavio konzultacije s potencijalnim nasljednicima Kujundžića.

Beroš je danas bio na konzultacijama u Vladi, uoči sastanka Odbora za zdravstvo HDZ-a. “U ovom trenutku vam ne mogu ništa reći. Na premijeru je da odluči”, kazao je Beroš nakon sastanka s premijerom.

Da je spreman preuzeti dužnost, Beroš je i više nego jasno dao do znanja na ulasku u Banske dvore. Objasnio je da on dolazi iz sustava pa zna što su izazovi i prioriteti. ”Imam volju, snagu i energiju to napraviti i mislim da hrvatski narod to zaslužuje”, rekao je Beroš i dodao da zdravstveni sustav treba osuvremeniti. Utemeljio bi hitnu helikoptersku medicinsku službu. ”Ako premijer potvrdi mene, ja ću biti sretan da mogu služiti hrvatskom narodu”, rekao je novinarima.

 

NESLUŽBENO: Novi ministar zdravstva bit će Vili Beroš

Komentiraj