PLENKOVIĆ: “Pred nama je da kao društvo budemo snažni, da ne dođe do rasta nezadovoljstva”

Andrej Plenković je nakon video konferencije sa Savjetom za znanost na temu epidemije koronavirusa, koja se održala u NSK, rekao:

“Nastavljamo s politikom koja neće dovesti do problema u zdravstvenom sustavu, moramo nastaviti s nabavom zaštitne opreme, zahvaliti liječnicima, medicinskim sestrama i zdravstvenom osoblju, u ovoj fazi moramo provoditi restriktivne mjere kalibrirajući ih potrebama gospodarstva i što normalnijem funkcioniranju ključnih aktivnosti.

Naš je cilj da sve mjere relaksiranja budu primjerene epidemiološkim procjenama da ne bi slučajno s prenaglim relaksiranjem došlo do širenja zaraze”, rekao je Plenković.

“Relaksiranje mjera što se tiče otvaranja tržnica će se dogoditi prije Uskrsa, a postupat će se prema preporukama epidemiologa i napraviti optimalan napor kako bi vodili računa o zdravstvenoj sigurnosti.”

“Pozivam da poklonite povjerenje vlastima i stručnjacima, do sada smo napravili kvalitetne odabire, gledamo sve mjere i možemo reći da smo zaokružili čitav paket. Pred nama je da kao društvo budemo snažni, da ne dođe do rasta nezadovoljstva, da se i dalje, unatoč lijepom vremenu, držimo socijalne distance i ne dovodimo u rizik sebe i naše najbliže. Interesantna opaska jednog znanstvenika je bila da je najveći rizik unutar obitelji, važno je biti oprezan u svemu što poduzimamo”.

Komentiraj