Premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade osvnrnuo se na susret s papom Franjom u Vatikanu, te na objavu izvješća revizije za Agrokor.

“Papa je u odličnoj formi i prati kako Hrvatska napreduje. Ponovio sam naš poziv da posjeti Hrvatsku i mislim da će se to dogoditi. Moj je dojam da u dobrom smjeru ide i unutarcrkveni proces kanonizacije kardinala Alojzija Stepinca”, rekao je Plenkovišć, a potom se dotakao izvješća revizije Agrokora.

“Realno stanje je takvo da je otkrilo dubinu problema koji su postojali u koncernu. Bilo je nužno angažiranje jedne od vodećih svjetskih revizorskih kuća. Sada je na izvanrednoj upravi reforma per se”, rekao je Plenković dodajući da je pred Agrokorom sada nešto poput čistilišta.

“Naravno, pritom ne smijemo zaboraviti da je spriječen i negativni efekt na gospodarstvo i financijski sustav, dobavljače, male, srednje, velike, i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, na stabilnost rada kompanija koje su u susjednim zemljama. Sve to je prevenirano zbog ovog zakona i zbog rada izvanredne uprave”, poručio je Plenković.

Od izvanredne uprave očekuje da nastavi s procesom restrukturiranja u suradnji s vjerovnicima i da na kraju dođe do nagodbe koja će omogućiti održivost poslovanja i zadržavanje radnih mjesta te stabilnost i funkcioniranje hrvatskog gospodarstva.

“To je ono zbog čega smo se angažirali, čime se vodimo – opće dobro i javni interes. A što se tiče rada pravosudnih institucija i drugih procesa za koje su one nadležne, to je posao u koji se Vlada RH ne miješa niti će se miješati ni na koji način”, zaključio je premijer na početku sjednice Vlade.

 

Komentiraj