Plenković: “Pravi problem je Škoro, a ne način na koji se Grabar Kitarović izrazila”

Nakon predsjednika Zorana Milanovića na “srednji prst” bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović reagirao je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nakon održanog virtualnog summita EU-a odgovarao na pitanja novinara te se osvrnuo i na slučaj “srednji prst” i naglasio kako je pravi problem Miroslav Škoro.

“Pravi problem je gospodin Škoro. On proklizava i na suhom, njegovi kandidati nemaju nikakav program i samo se služe floskulama. Ići na takav način i tako kao on govoriti o teškoj, osjetljivoj temi kao što je silovanje apsolutno je neprimjereno. A na Facebooku, to je nečiji način borbe, a moj način borbe protiv toga je politički”, poručio je Plenković.

Na pitanje pomaže li to HDZ-u u kampanji nije želio odgovoriti, a o najnovijem sukobu navijačkih skupina u Vukovaru rekao je kako ne zna ima li to veze s izborima.

“To je za svaku osudu i potpuno neprihvatljivo”, rekao je.

Održavanje izbora nije upitno zbog koronavirusa

“Izbori nisu pod upitnikom, to uopće nije u pitanju. Trebamo biti odgovorni i držati se propisanih mjera. Poduzet ćemo sve da brojevi ostanu na ovoj ili manjoj razini i da ne ugroze, ne toliko izbore, koliko cijelokupnu zdravstvenu situaciju”, poručio je.

Komentiraj