Plenković: “Pozivam sve koji su se cijepili da se prije isteka 6 mjeseci od primanja druge doze cijepe i trećom dozom”

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade osvrnuo se na aktualno stanje s epidemijom koronavirusa.

Osim o aktualnom stanju vezanom za koronavirus i potres, na dnevnom redu su odluke o isplati sredstava bolničkim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač država, odnosno kojima su osnivači županije, za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Što se tiče glavne teme kojom se bavimo već skoro dvije godine, epidemiološka situacija s covidom-19, vidimo broj potvrđenih slučajeva zaraze nastavlja svoj pad, ali su ti brojevi i dalje veliki, sve to upućuje na oprez i pridržavanje mjera, rekao je Plenković.

Zbog nove varijante omikron posebno je važno da se nastavi proces cijepljenja, a osobito da se ide intenzivnije u cijepljenje booster dozom, rekao je premijer.

“Stoga u ime Vlade pozivam sve koji su se cijepili da se prije isteka 6 mjeseci od primanja druge doze cijepe i trećom dozom, a osobito u ovim okolnostima oko Božića”, rekao je Plenković.

Moramo ponoviti, svaki naš preminuli sugrađanin, a preminulih je više od 11 tisuća, svi koji su nažalost preminuli, a nisu se cijepili, doveli su sebe u groznu situaciju, a i svoje bližnje. Tu bol gubljenja života možemo smanjiti, možemo prevenirati ako se što više naših sugrađana zaštiti, a najbolja zaštita je cijepljenje. Nema ničega racionalnog u tome da se donese odluka da se ne cijepi. Treba dati povjerenje znanosti, struci, liječnicima i medicinskom osoblju koje se već dvije godine bori protiv covida, rekao je Plenković.

Govorio je i o Schengenu.

Podsjetio je da je Vijeće Europske unije zaključilo da je Hrvatska ispunila uvjete za ulazak u Schengen.

Komentiraj