Plenković: “Povjerenstvo ne smije služiti za političko zlorabljenje i instrumentaliziranje”

Premijer Andrej Plenković na presici u Banskim dvorima, na kojoj je glavna tema bila  presuda Suda EU da se proglasi nenadležnim za granični spor između Hrvatske i Slovenije, pojasnio je i svoj stav prema Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i komentirao  slučaj pogrešno ispunjenje imovinske kartice ministra obrane Damira Krstičevića i njegovu rezignaciju zbog slučaja koja je u medijima protumačena i kao spremnost na uzmak s dužnosti.

Što se Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa tiče Plenković je rekao : “Ja mislim da je odgovornost svakoga da pravilno ispuni imovinsku karticu. Ja poštujem Povjerenstvo kao neovisnu instituciju, ali isto tako, kao netko tko je u više slučajeva prijavljen od strane političkih oponenata, od oporbe, saborskih zastupnika iz oporbene klupe, koji dolaze i pišu neke prijave, to je iz mog kuta političko zlorabljenje i instrumentaliziranje Povjerenstva! Bavljenje nečim čime se Povjerenstvo, po meni, ne treba baviti, ne treba gubiti vrijeme i trošiti resurse. To nije nikakav pritisak, to je jasan zdravorazumski stav”, rekao je Plenković.

Odgovarajući na novinarski upit o  ministru obrane premijer Plenković je rekao:  “Ministar Krstičević nije podnio ostavku, ministar Krstičević je danas na sprovodu jednom od poginulih pilota, on obavlja svoje dužnosti.  Poznajem ga dobro  kao ministra koji je napravio jako puno u svom resoru. Stavio je u središte hrvatskog vojnika i modernizaciju Hrvatske vojske. Sigurno da je osobno pogođen jer je vrlo emotivan. Mi ćemo  razgovarati i preko vikenda i vidjeti kako dalje”, rekao je Plenković.

Što je sve premijer Plenković rekao na presici možete pogledati u našem videu.

 

Komentiraj