Plenković potvrdio da će Vanđelića imenovati ravnateljem Fonda za obnovu Zagreba

Premijer Andrej Plenković u srijedu je potvrdio da će Vlada u četvrtak imenovati Damira Vanđelića privremenim ravnateljem Fonda za obnovu Zagreba. Također, odbacio je navode da je Vanđelić HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika te dodao da HDZ još nije odredio kandidate za lokalne izbore.

“Meni je drago da je tako dobro prihvaćen odabir čovjeka koji će biti na čelu fonda. Znači da smo dobro napravili izbor kada je tako zatitrao zagrebački kuloarski đir”, rekao je Plenković, upitan je li Vanđelić i HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika. “Vlada ide sutra na privremenu odluku, a nakon toga će se raspisati natječaj na kojem će se odabrati ravnatelj”, rekao je Plenković.

Plenković je najavio i da će Vlada sutra donijeti odluku o minimalnoj plaći za iduću godinu, no nije želio otkriti o kojem je iznosu riječ te da će nakon rebalansa državnog proračuna Vlada učiniti sve da se isplate božićnice u državnom i javnom sektoru.

“Uspjeli smo konsenzusom odgoditi povećanja (osnovice plaća). Nakon rebalansa ćemo učiniti sve da se isplate božićnice. Što se tiče dinamike povećanje plaća, otvaramo proces razgovora i apeliram na sve, na osjećaj za realnost”, poručio je Plenković.

Komentiraj