PLENKOVIĆ “Potpredsjednici Vlade ujedno će biti i ministri”

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u petak je na ulazu u središnjicu stranke za N1 komentirao pregovore HDZ-a i Mosta. Most je jučer, podsjetimo, ptrihvatio HDZ-ovu ponudu, kojom dobiva četiri ministarstva, mjesto predsjednika Sabora na dvije godine te mjesto potpredjednika Vlade.

“Ovo je rezultat jednog ispravnog pristupa pregovorima. Metodološki je sve napravljeno, kako ja smatram da je primjereno uz jednu racionalnu Vladu, pravičnu podjelu resora koja reflektira izborni rezultat”, rekao je Plenković koji će se zajedno s čelnikom Mosta Božom Petrovom u podne obratiti javnosti.

“Nadamo se da ćemo u ponedjeljak od predsjednice dobiti povjerenje za sastavljanje Vlade”, dodao je predsjednik HDZ-a potvrđujući kako če Most imati potpredsjednika Vlade, četiri ministra i dvogodišnju poziciju predsjednika Sabora.

Plenković je naglasio kako je rotirajući predsjednik Sabora novina za Hrvatsku, ali ne i za Europsku uniju i Europski parlament. Potvrdio je kako će potpredsjednici Vlade ujedno biti i ministri.

Komentiraj