Plenković: “Poslije napada niz je novih eksplicitnih prijetnji”

“Otkad se dogodio napad u ponedjeljak uslijedio je niz novih prijetnji koje su vrlo eksplicitne. Nije me strah, naprotiv. Ono što vam želim reći je da ovakvi događaji inspiriraju druge kojima je na isti način temeljem utjecaja koji djeluju u javnom prostoru došlo do radikalizacije i indoktrinacije. Ne postaju ljudi radikalni samo tako, negdje se napajaju”, izjavio je danas u Bruxellesu premijer Andrej Plenković komentirajući napad na policajca pred Vladom i komentare koji su uslijedili.

“Predsjednik je svjestan što je govorio i kako je djelovao. Ako bude prigode, možemo nas dvojica o tome razgovarati. Što se tiče teze da se moglo dogoditi bilo gdje, ja sam kao predsjednik Vlade u zgradi u kojoj sam šef, otišao vidjeti snimke napada i vidio da to nije trebao biti bilo tko. Nego je baš s namjerom bilo”, prenio je dnevnik.hr premijerovu izjavu i poruku predsjedniku Republike.

“Došao je baš pred zgradu Vlade i zato vjerujem da će istraga pokazati zašto je došao baš tamo. Minimiziranje i relativiziranje je zabrinjavajuće. Imate krajnju desnicu, Škoro i ekipa, koja gotovo da odobrava, s druge strane imate ljevicu koja to minimizira. Moramo biti jasni i reći što se zbiva. Imamo događaj bez presedana. Da je netko iz SDP-a bio premijer i ovo se dogodilo, bio bih prvi koji bi se solidarizirao, i tražio od nadležnih da se ispitaju motivi i razlozi”, rekao je Plenković.

Komentiraj