Plenković posjetio Specijalnu bolnicu dr. Nemec u Matuljima, nabavili su najsuvremeniji uređaj za magnetsku rezonanciju

Premijer Andrej Plenković u petak je posjetio Specijalnu bolnicu za ortopediju i opću kirurgiju dr. Nemec u Matuljima, u povodu 17 godina uspješnog djelovanja, i obišao novi Odjel kliničke radiologije koji je nabavio najsuvremeniji uređaj za magnetsku rezonanciju.

Ravnatelj bolnice Boris Nemec istaknuo je da su odlučili proširiti dosadašnje poslovanje na odjele radiologije, fizikalne medicine i rehabilitacije.

“Bolnica pruža medicinske usluge iz djelatnosti ortopedije i opće kirurgije, te je jedan od vrsnih centara za liječenje sportskih ozljeda”, rekao je Nemec.

Uređaj snage tri tesle

Naveo je da je bolnica kupila MR uređaj snage tri tesle, jedini takav u Primorsko-goranskoj i dvije susjedne županije, kako bi pacijentima pružili najviši standard na polju dijagnostike. Uređaj omogućuje snimanje i najsitnijih dijelova tijela, kako bi se moglo što preciznije razlučiti zdravo od bolesnog tkiva, te tako postaviti što točniju dijagnozu, rekao je.

Na prigodnoj svečanosti bili su i ministrica turizma Nikolina Brnjac, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka Alen Ružić i drugi uzvanici.

Premijer Plenković je nakon Matulja otišao u Opatiju gdje je pratio finalnu utakmicu košarkaškog turnira Liburnia Kup u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Komentiraj