Plenković poručio Kujundžiću i Divjak da su članovi Vlade, a ne sindikata

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je, na sjednici Vlade, poručio ministru zdravstva Milanu Kujundžiću i ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak da su oni, unatoč tome što ima razumijevanje za njihovo zalaganje da se riješe određeni zahtjevi sindikata iz njihovih resora, članovi Vlade, a ne sindikata.

“Unatoč razumijevanju i za ministra zdravstva i za ministricu obrazovanja koji se zalažu da se riješe određeni zahtjevi sindikata iz njihovih resora, mi smo ovdje članovi Vlade, a ne članovi sindikata. To je prvo, a drugo je da ćemo sve pregovore voditi na konzistentan, učinkovit i horizontalan način… Očekujem od svih u Vladi da horizontalan princip i način djelovanja respektiraju do kraja”, kazao je Plenković.

Vlada je danas, izmđu ostalog, donijela odluku o pokretanju postupka pregovora o sklapanju izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja i imenovanju pregovaračkog odbora Vlade.

Kujundžić i Divjak, podsjetimo, traže povišice svatko za svoj resor, Kujundžić za radnike u zdravstvu, Divjak za prosvjetne radnike.

Komentiraj