PLENKOVIĆ PORUČIO GRAĐANIMA: “Ne pustošite police u trgovinama, nismo u takvoj situaciji”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je poručio građanima da trebaju prestati s velikim šopingom i gomilanjem zaliha jer nismo u takvoj situaciji. Pozvao je građane da ne pustoše police u trgovinama zbog straha od koronavirusa.

“Idite u šoping normalno, nemojte tako da drugi ne mogu kupiti namirnice”, poručio je građanima premijer u srijedu.

Dodao je da se i na jučerašnjoj sjednici Stožera CZRH analizirala situacija koju može izazvati koronavirus, pa tako i učinak epidemije na hrvatsko gospodarstvo i turističku sezonu.

“Ovo je jedna nova okolnost koju u potpunosti ne može nitko sagledati koliko će efekta imati na gospodarstvo. Učinit ćemo sve da život normalno funkcionira”, rekao je premijer, te najavio potpunu otvorenost svih nadležnih službi prema javnosti.

“Vlada će biti sto posto transparentna i u realnom vremenu izvještavati kako se što otkrije. Nema ničeg što ja znam, a vi ne znate. Sve službe su pripravne i danas u 12 sati dolaze šefovi županijskih stožera da budemo umreženi. Ne treba dizati paniku niti raditi nešto van okvira”, rekao je Plenković.

Podsjetimo, danas je potvrđen i drugi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Riječ je o bratu 26-godišnjaka koji je prvi zaraženi u Hrvatskoj, a pretpostavlja se da se zarazio u Milanu gdje je dva dana proveo s djevojkom. Njen je prvi test bio negativan na prisutnost koronavirusa, no još će je jednom testirati. 26-godišnjak i njegova djevojka putovali su autobusom i provjeravaju se drugi putnici.

Komentiraj