PLENKOVIĆ PONOVNO ODGOVORIO BRKIĆU: “Recite gospodinu da se bolje prisjeti”

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je, na 60. obljetnici smrti blaženog kardinala Stepinca u Krašiću, ponovno odgovorio na izjave Milijana Brkića, kojem je poručio ‘da se malo bolje prisjeti koga je zagovarao prilikom stvaranja koalicije nakon raskida s Mostom’.

“Mi smo imali 91 potpis, što se tiče HSS-a oni su odmah rekli da će nam dati podršku, u krajnjoj liniji kada je došlo do raskida koalicije s Mostom nudili smo im da dođu u koaliciju s nama, oni tada nisu htjeli, možete to pitati i gospodina Beljaka. Što se tiče toga treba li ići s Mostom ili HNS-om, recite gospodinu Brkiću da se malo bolje prisjeti”, rekao je Plenković, kako prenosi Dnevnik.hr.

Također je potvrdio da je Brkić “u dogovoru s njime donio potpise članova HSS-a za koaliciju”.

Podsjetimo, Brkić je ranije danas rekao da je on zagovarao koaliciju s HSS-om, odgovarajući tako na Plenkovićevu prethodnu prozivku da je upravo Brkić bio taj koji je 2016. godine zagovarao koaliciju s HNS-om umjesto s Mostom.

Na pitanje znači li to da Plenković laže, Brkić je rekao da je to tvrdnja novinara te da je to Plenković možda zaboravio, a poručio je svom predsjedniku stranke kako se danas, na Stepinčevo, u Krašiću može i ispovjediti.

BRKIĆ: “Bio sam protiv koalicije i s Mostom i s HNS-om, htio sam HSS”

Komentiraj