PLENKOVIĆ PONOVIO: “Nema razloga za šopingiranje, živite normalno”

Premijer Andrej Plenković danas je, na početku sjednice Vlade, komentirao je aktualno stanje s koronavirusom u zemlji.

Zahvalio je ministru zdravstva Viliju Berošu na svemu što radi u ovoj situaciji, kao i Nacionalnom stožeru.

“Još jednom apeliram na građane da nema razloga za šopingiranje i pražnjenje polica, stvaranje zaliha. Živite normalno. Hrvatska je na vrijeme prepoznala situaciju, a mi ćemo voditi računa o tome kako se nositi sa zasad nepredvidljivim efektima ovakvog takozvanim eksternog šoka. Naš je cilj da minimiziramo posljedice i budemo oprezni”, kazao je premijer.

Dodao je kako je jučer objavljeno izvješće Europsko komisije prema kojemu je potvrđena gospodarska stabilnost Hrvatske s uravnoteženim financijskim stanje i viškom na tekućem računu. Dodao je i da se nastavlja s provođenjem reformi u Hrvatskoj, prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetio je na summit u Bruxellesu na kojem se zemlje članice Europske unije nisu uspjele dogovoriti o proračunu europskih fondova za iduće proračunsko razdoblje.

Naglasio je da je važno reći da ostoje dva elementa koje su uspjeli ispregovarati te pozicionirati Hrvatsku po pitanju demografije i osigurati dodatna sredstva. “Teški pregovori će se još nastaviti, a mi ćemo voditi računa da se pregovori završe na vrijeme, ali i o interesima Hrvatske”, istaknuo je Plenković.

Plenković je govorio i o skupu hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije koji je otvoren jučer u Zagrebu. Kazao je da je taj skup jedna od dodatnih vrijednosti predsjedanja Vijećem Europske unije.

Na današnjoj sjednici Vlade raspravljat će se o odobravanju sredstava, na teret Proračunske zalihe, Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, za financiranje nabave devet uređaja za umjetnu ventilaciju, kako bi se osigurali nužni preduvjeti za sprječavanje daljnjeg širenja i liječenje virusa COVID-19.

Komentiraj