Ogromne gužve na graničnim prijelazima u petak je komentirao i premijer Andrej Plenković. Naglasio je kako je u stalnom kontaktu s kolegama iz MUP-a, ali i s kolegama iz Slovenije.

“Pokušavamo riješiti ove gužve na granicama, koje su dosegle razinu da sada zahtijevaju puno veću fleksibilnost slovenske strane”, rekao je Plenković, kako prenosi Dnevnik.hr.

Pojasnio je da Uredba koja je usvojena omogućuje prelazak sa sustavne na ciljanu kontrolu, što je Hrvatska i učinila te o tome obavijestila Europsku komisiju. Dodao je da danas očekuje ponovni razgovor sa slovenskim premijerom Cerarom o toj temi.

Prema posljednjim informacijama Hrvatskog autokluba, i dalje je pojačan promet osobnih vozila na graničnim prijelazima.

Ulazak u Hrvatsku: Bregana (izlaz iz Slovenije oko 4h),Bregana naselje (oko 1h), Harmica (oko 30 min), Macelj (izlaz iz Slovenije čekanje oko 1,5 h), Lupinjak (30min), Dubrava Križovljanska (20 min), Kaštel (oko 40min).

Izlazak: Zaton Doli; Slavonski Brod (oko 1h), Stara Gradiška (oko 1h), Županja (oko 1h), Ličko Petrovo Selo (oko 1h), Maljevac (oko 1h).

Oba smjera: Bajakovo, Karasovići, Pasjak (izlaz iz Slovenije čekanje oko 1,5h, izlaz 30-40min).
Promet autobusa pojačan je na graničnom prijelazu Bregana (izlaz iz Slovenije čekanje 5h, izlaz iz RH 3,5h), Macelj (izlaz iz Slovenije oko 2h).

Promet teretnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima: Bajakovo (kolona na izlasku iz RH duga je oko 3 km), na Maclju (izlaz iz Slovenije čekanja su oko 1,5h), Pasjak (izlaz iz Slovenije čekanje oko 1,5h).

Na ostalim graničnim prijelazima čekanja su unutar 30-45min.

Komentiraj