HINA/ ik

Plenković podržao HDZ-ove kandidate u Korčuli, pozvao je na jedinstvo i političku zrelost

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković u subotu navečer je u Korčuli podržao HDZ-ove kandidate na izborima u Gradu Korčuli gdje izlaze s koalicijskim partnerima HSS-om, HSP AS i HSLS-om, te kandidate za Dubrovačko-neretvansku županiju, pozvao je na jedinstvo i političku zrelost, te istaknuo kako ulazimo s političkom stabilnošću u zemlji iako se mnogi trude destabilizirati i Vladu i neke njezine ministre.

Plenković je naglasio da su lokalni izbori dobra provjera za parlamentarne izbore.  Stoga vas pozivan na jedinstvo, političku zrelost i potporu svim našim kandidatima i listama, poručio je, istaknuvši vjerodostojnost kao glavnu odliku u odabira lista HDZ-a i programa kojeg će realizirati.

“Ulazimo s političkom stabilnošću u zemlji iako se mnogi trude destabilizirati i Vladu i neke njezine ministre. No to se neće dogoditi. Ulazimo s gospodarskim rastom i nisu slučajno rejting agencije dale Hrvatskoj bolje ocjene”, rekao je Plenković.  Osvrnuvši se na situaciju u Agrokoru napomenuo je kako  zakonodavstvo nema alat za scenarije poput ovog.

Plenković je također naglasio kako je oporba  planirala preko Mostovih ministara zadati udarac hrvatskoj Vladi, no, Vlada je pokazala da se bez njih može.

Vlada je i za situaciju s Agrokorom i ministrom financija Zdravkom Marićem  pokazala odgovornost, rekao je premijer Plenkoivć, podsjetivši kako  nije samo riječ o jednoj tvrtki nego o  cijelom hrvatskom gospodarstvu.

Uz Andreja Plenkovića u Korčuli su bili bili predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Branko Bačić, zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, Frano Matušić državni tajnik u Ministarstvu turizma i Dubrovačko-neretvanski župan i kandidat za novi mandat Nikola Dobroslavić.

Korčulanski gradonačelnik i HDZ-ov kandidat za novi mandata Andrija Fabris zahvalio se predsjedniku HDZ i stranačkim kolegama na potpori njemu i koalicijskim partnerima. Iznio je podatke koliko su korčulansko Gradsko vijeće i  gradska uprava učinila u prethodnom dvogodišnjem razdoblju, predstavivši  i značajne projekte za slijedećih četiri godine.

Predstavio se i Joško Cebalo, dosadašnji predsjednik Gradsko vijeće Korčule i kandidat za zamjenika župana.

Branko Bačić rekao je kako je uvjeren da s tako kvalitetnim ljudima mogu ponoviti i dobiti izbore u Gradu Korčuli, na otoku i Dubrovačko-neretvanskoj županije. HDZ ima odlične kandidate i liste,  rekao je, spomenuvši uspješna dva mandata Nikole Dobroslavića i treću kandidaturu za župana.

Naglasio je kako je Dubrovačko-neretvanska županija najuspješnija u korištenju EU fondova i privlačenju ulaganja, u čemu Korčula prednjači.

Komentiraj