PLENKOVIĆ “Po pitanju obrane od poplava, napredujemo svake godine”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je posjetio karlovačko područje, gdje se vatrogasci i nadležne službe bore s visokim vodostajima.

“Obranjene su kuće, koncept box barijera je pravo rješenje za Koranu i Mrežnicu, ljudi ovdje koje smo znali ranijih godina zateći s metar i nešto vode u prizemljima su zadovoljni, sustav obrana od poplave ovdje se pokazao vrlo učinkovitim”, rekao je Plenković.

Dodao je kako mu je posebno drago zbog Karlovca, da su pod inicijativom ministra Ćorića i u suradnji sa županom i gradonačelnikom, donijeli poseban zakon koji se odnosi na obranu od poplava.

“Danas gradonačelnik razgovara s tehničkom delegacijom EU kako bismo projekt koji je vrijedan 120 milijuna eura realizirali i na dugoročniji način pomogli Karlovčankama i Karlovčanima da visoke vode u gradu na četiri rijeke u budućnosti izazivaju što manje šteta i negativnih posljedica”, kazao je.

Osvrnuo se i na nadoknadu štete građanima čija je imovina oštećena u poplavi. “Vi znate kako to ide, imamo sistem vlastitih osiguranja, to je prvi put, tko nema, ako župan proglasi izvanrednu situaciju onda se procjenjujuju štete, izlazi komisija i ono što se može se isplati”, poručio je.

Na pitanje jesu li box barijere pravo rješenje, pošto je građanima voda opet ušla u kuće, Plenković je poručio: “Ja sam tu znao doći na počektu mandata pa nije bilo ni box barijera, ono što zna župan i svi koji se bave ovom temom u Karlovcu, danas je puno bolje nego prije par godina, napredujemo svake godine u svakom pogledu pa i po pitanju obrane od poplava”, rekao je premijer.

Komentiraj