Grgo Jelavic/PIXSELL

PLENKOVIĆ “Pelješki most bit će završen za točno tri godine”

Predsjednik Vlade Andrej Plenkvić u petak je, na sjednici Vlade u Dubrovniku, poručio kako će Pelješki most biti završen za točno tri godine.

“Bili smo i na dobro uhodanom gradilištu Pelješkog mosta, imali dobar sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta i kineskog izvođača radova. Dinamika radova odvija se vrlo dobro, suradnja je izrazito kvalitetna, a ukupan projekt – most, pristupne ceste i sva ostala infrastruktura, trebaju biti završeni za točno tri godine od danas”, rekao je Plenković.

Dodao je kako će most ostati ključni i trajni simbol naših prvih sedam godina u Europskoj uniji. “To je dokaz našeg članstva”, poručio je premijer, kako prenosi N1.

Sjednica Vlade u Kneževom dvoru počela je izvješćem o dosad učinjenom i o budućim projektima, ovoga puta u Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a premijer Plenković i ministri potom će donijeti niz zaključaka vezanih za realizaciju vodnogospodarskih projekata, obnovu i izgradnju prometnica, bolju prometnu povezanost na otocima u županiji, kao i cijele Južne Dalmacije s ostatkom Hrvatske.

Komentiraj