PLENKOVIĆ: “Ovo nije sprint, nadamo se da nije maraton”

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na početku sjednice Vlade komentirao situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj.

Podsjetio je da se Hrvatska dobro borila protiv korone i naveo lošije brojke u drugim zemljama. Rekao je da se Hrvatska otvorila zbog turističke sezone. ”To se pokazalo uspješnim, trenutno imamo više od 200 tisuća turista”, rekao je.

Dodao je da posljednjih dana bilježimo porast novooboljelih. Kaže da je to podsjetnik da se moramo pridržavati mjera. ”Došlo je do opuštanja, a činjenica je da se virus slabije širi u ljetnim mjesecima”, rekao je premijer i ponovio da su zato i izbori u srpnju.

Naglasio je da se suživot s virusom nastavlja. ”Učinit ćemo sve da ga održavamo na što nižoj razini, a moramo biti spremni na izbijanje žarišta. Moramo voditi računa da sačuvamo gospodarstvo i turizam”, istaknuo je Plenković i rekao da ovo nije sprint. Ipak, nada se da nije ni maraton. “Ovo je svojevrsni ples samobalansiranja između samodiscipline, mjera i nastojanja da pazimo na distanciranje i higijenu. Ovo nije sprint, nadamo se da nije maraton, ali je očito borba na srednje pruge”, rekao je.

Pohvalio se da je Vlada poduzela mjere i tako sačuvala oko 600 tisuća radnih mjesta i više od 100 tisuća poduzeća. ”Samo u Zagrebu isplaćeno je 1,6 milijardi kuna”, naveo je premijer.

Komentiraj