Plenković: “Ovaj virus ozbiljna je prijetnja, pandemija se ubrzava”

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je, na početku sjednice Vlade, kazao da je danas rekordni dan u broju oboljelih od koronavirusa u našoj zemlji. “To je ujedno i najveći skok u jednom danu, 179 zaraženih više nego jučer”, rekao je Plenković, dodavši da je u svijetu više od 36 milijuna ljudi zaraženo koronavirusom, a više od milijun umrlo.

“Pandemija se nažalost ubrzava. Jučer je bilo rekordnih 343.000 oboljelih u svijetu, dvostruko više nego u lipnju. U Hrvatskoj u posljednjih tjedan dana bilježimo zabrinjavajući trend. U desetak dana broj aktivnih slučajeva povećao se za tisuću”, rekao je Plenković.

Podsjetimo, Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je u Hrvatskoj u četvrtak zabilježeno 542 novooboljelih.

“Ovaj virus ozbiljna je prijetnja zdravlju i životima”, rekao je Plenković, spomenuvši važnost pridržavanja mjera.

“Stožer poduzima mjere kako bismo se što bolje mogli nositi s ovim najvećim izazovom. Naš je cilj pronaći pravu ravnotežu između zaštite zdravlja i ekonomije. Bitno je da jedno ne ugrozi drugo, ali to ovisi o svakome od nas. Moramo biti jedinstveni u ovoj borbi, moramo imati povjerenja u odgovornost naših građana. Znam da nikome nije ugodno nositi maske u zatvorenim prostorima, no osobito tamo gdje se ne može ostvariti distanca to je doista važno i to svi moramo prihvatiti”, rekao je Plenković, poručivši da će Vlada održati gospodarsku aktivnost.

Poručio je da je nužno izbjegavati velika okupljanja, pa i ona obiteljska. “Točno vidimo gdje su žarišta”, istaknuo je predsjednik Vlade.

Komentiraj