HINA/ Denis CERIĆ

PLENKOVIĆ ‘Otvoren sam za razgovore s svim članovima Predsjedništva BiH’

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da je otvoren za razgovore s svim članovima Predsjedništva BiH.

“Otvoren sam za razgovore s svim članovima Predsjedništva BiH”, kazao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan s kim je, osim s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, plan stupiti u kontakt.

Podjetio je i da je na marginama summita u Rigi neformalno razgovarao s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. Podsjetio je i da su za njegova posjeta Sarajevu načelno dogovorili održavanje zajedničke sjednice Vlade RH i Vijeća ministara BiH.

“Zadnja takva sjednica održana je 2010., a u međuvremenu se akumulirao velik broj tema za koje smatram da bi bilo dobro raspraviti ih. Sada imamo i vrlo bitnu temu pravosudne suradnje i procesuiranja kaznenih djela za koje su optuženi i Hrvati iz Posavine. Otvoren sam i za razgovore s predsjedateljem Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladenom Ivanićem”, poručio je Plenković.

Premijer i predsjednik HDZ-a kratko je novinare izvijestio i da su na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, uz gostovanje hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, raspravili ključne aktivnosti Vlade, dinamiku aktivnosti u Hrvatskom saboru, predstojeće stranačke aktivnosti, hodogram aktivnosti do kraja godine te sustavnu tehnologiju rada stranke, Vlade i stranačkog kluba u Saboru kako bi ubuduće imali koherentan pristup oko svih ključnih političkih pitanja.

Komentiraj